Recept

Pompoentaart met ui, boerenkool en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feta is uitgesproken van smaak en een beetje zout. In combinatie met de neutrale smaak van pompoen zorgt het voor een extra smaaksensatie.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Zet 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel de uien en snij ze in halve ringen. Bak ze in boter glazig. Voeg de boerenkool toe en roerbak 5 minuten. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout. Schep alles in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit.

  3. 3

    Bekleed een beboterde taartvorm van 26 cm diameter met het kruimeldeeg. Schep de boerenkool met de ui op de bodem van het kruimeldeeg. Verdeel er de pompoenblokjes over. Kluts de eieren los met de melk en de room en kruid met peper en zout. Giet het mengsel over de groenten. Verkruimel er de feta over en zet de taart 40 minuten in de oven. Serveer met de groene sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoentaart met ui, boerenkool en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!