Recept

Hamburger met gebakken ananas en een radijsslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Nog een restje ananas over? Gril de plakjes goudbruin en flambeer ze met een scheutje rum. Serveer er een bolletje ijs bij en werk je dessert af met kokosrasp. Perfect voor het weekend.”

bereiding
  1. 1

    Pel de rode ui. Snij de helft in ringen en snipper de andere helft fijn. Spoel de tomaat en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Bak het ontbijtspek knapperig in de pan. Laat het goed uitlekken. Bak de burgers goudbruin en gaar in de pan.

  3. 3

    Maak de ananas schoon en snij hem in dikke plakken. Verhit een grillpan en gril de plakken ananas 1 minuut aan beide kanten. Halveer de broodjes en gril ze ook even in de grillpan.

  4. 4

    Spoel en halveer de radijsjes. Spoel de veldsla en laat ze uitlekken. Meng de radijzen en de veldsla en meng er de gesnipperde rode ui, een scheutje wittewijnazijn en wat extra vierge olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Bestrijk de onderkant van de burgerbroodjes met cocktailsaus, beleg ze met een blaadje sla, een plakje tomaat, een plak gegrilde ananas, rode ui-ringen, een burger en een plakje spek en werk de burger af met extra cocktailsaus en het burgerhoedje. Serveer de burger met het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hamburger met gebakken ananas en een radijsslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!