Recept

Duo van chocolademousse met rum

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ook lekker! Wie liever geen alcohol gebruikt, kan de rum gewoon weglaten of vervangen door rumaroma, een alcoholvrij rumalternatief of ananassap. Zo kunnen ook de kids genieten van dit heerlijke dessert. 

bereiding
 1. 1

  Maak eerst de bruine chocolademousse. Smelt de fondant chocolade samen met de melk au bain-marie. Splits de eieren. Meng de eidooiers met de rum, de poedersuiker en de gesmolten chocolade.

 2. 2

  Klop de 4 eiwitten stijf. Klop de room stijf. Spatel de slagroom en het eiwit voorzichtig door de chocoladecrème. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.

 3. 3

  Maak de witte chocolademousse. Smelt ook de witte chocolade au bain-marie met de melk. Roer het mengsel glad en laat het wat afkoelen. Klop de slagroom lobbig (niet volledig stijf) en spatel hem door de chocoladeroom. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.

 4. 4

  Maak met behulp van 2 eetlepels ‘quenelles’ van beide chocolademousses en leg ze in diepe borden. Werk ze af met een schepje frambozen, een takje munt en strooi er wat poedersuiker overheen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Duo van chocolademousse met rum

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!