Recept

Cheesecake in een glaasje met gepocheerde perziken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker als je de gepocheerde perziken serveert met een bolletje vanilleijs of vers geklopte sabayon.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de gepocheerde perziken. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de witte wijn met het vanillestokje, het merg, de suiker en het citroensap aan de kook op een zacht vuur.

  2. 2

    Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze in het wijnmengsel en laat 10 minuten mee koken.

  3. 3

    Klop de room met de suiker stijf. Spatel er de roomkaas onder. Verkruimel de speculaaskoekjes en verdeel over 4 glazen. Schep er het roomkaasmengsel op.

  4. 4

    Haal de perziken uit het vocht en laat ze even afkoelen. Verwijder de schil en snij het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de stukjes over de roomkaas en werk af met munt. Zet de glaasjes koel tot je ze serveert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheesecake in een glaasje met gepocheerde perziken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!