Recept

Gegratineerde aubergines met feta en lamsköfte

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Als het iets pittiger mag zijn, kun je de zoete abrikozenblokjes in de köfte gerust vervangen door een lepeltje harissa.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aubergines en snij ze in dikke plakken. Kruid ze met peper en zout en gril ze aan beide kanten in olijfolie in een grillpan. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel en halveer de kerstomaten.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook en de sjalot aan. Voeg de sumak toe en blus met een scheutje rodewijnazijn. Voeg de kerstomaten en de kerstomatensalsa toe. Kruid met peper en zout en laat de saus 15 minuten indikken op een zacht vuur.

  3. 3

    Maak de köfte. Snipper de koriander en snij de abrikozen in blokjes. Meng ze samen met het paneermeel en het ei onder het lamsgehakt. Kruid met een snuifje komijn, peper en zout. Maak er hapklare ovaalvormige balletjes van.

  4. 4

    Leg de aubergineplakken in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en lepel er de kerstomatensaus over. Verbrokkel er de feta over en gaar 15 in de oven.

  5. 5

    Bak de lamsköfte in olijfolie aan alle kanten goudbruin en krokant. Serveer ze met de gegratineerde aubergines. Werk af met de oregano. Lekker met een knoflook-yoghurtsausje erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde aubergines met feta en lamsköfte

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!