Recept

Pasta pesto met krokante spekfakkels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Spekfakkels zijn bij ons op de BBQ altijd een succes bij de kindjes. Je kunt ze kant- en-klaar kopen, maar je kunt ze ook zelf maken en meteen een upgrade geven. Draai bijvoorbeeld eerst gehakt en dan speklapjes rond de spiesjes... Mmm!” 

bereiding
  1. 1

    Meng 3 eetlepels olijfolie met een snuifje paprikapoeder, een snuifje kerriepoeder en de honing. Roer tot een gladde marinade. Snij de speklapjes in de lengte in 2 en bestrijk ze met de marinade. Vlecht elk speklapje om een spiesje en prik de uiteinden goed vast. Leg ze nog even koel weg.

  2. 2

    Maak de pesto. Pel de knoflook. Hou 1 eetlepel pijnboompitten apart voor de afwerking. Doe de rest samen met de parmezaan, de knoflook, de rucola en de peterselie in een blender en mix grof. Leng aan met olijfolie tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Spoel de courgette en snij ze met een mandoline in dunne plakjes. Bestrijk ze met olijfolie en oregano en gril ze goudbruin.

  4. 4

    Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng er de helft van de rucolapesto onder. Hou de rest van de pesto voor de ricottabeignets.

  5. 5

    Gril de spekfakkels op de BBQ. Stort de pasta in een kom, hussel er voorzichtig de zongedroogde tomaatjes en de gegrilde courgette onder en serveer met de spekfakkels. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten en de extra rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta pesto met krokante spekfakkels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!