Recept

Waterzooi van kalkoen met jonge wortelen en raapjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Vervang de kalkoen gerust door een lekker stukje lokale vaste seizoensvis zoals hondshaai, paling, roodbaars of zeewolf.” 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Halveer het preiwit in de lengte en spoel het goed schoon. Schraap de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Schil de raapjes en snij ze in dunne maantjes. Snij de kalkoen in blokjes. Snipper de dragon.

  2. 2

    Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Fruit er de sjalot en het preiwit in aan. Voeg de wortelen en de raapjes toe en kruid met de vadouvan, peper en zout. Roerbak 5 minuten en bestrooi met de bloem. Schep om. Blus met de kippenbouillon en laat afgedekt 15 minuten sudderen.

  3. 3

    Kruid de kalkoenblokjes met kippena kruiden en bak ze krokant in olijfolie. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Voeg ze samen met de room en de dragon toe aan het stoofpotje en laat nog 10 à 15 minuten op een zacht vuur indikken.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en hussel er wat olijfolie onder. Werk de waterzooi af met de extra dragon en serveer met de pasta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Waterzooi van kalkoen met jonge wortelen en raapjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!