Recept

Chili sin carne-ovenwraps

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

“Je zal waarschijnlijk veel te veel saus hebben, maar stoofpotjes moet je gewoon ‘in ’t groot’ maken. De restjes stop ik in de diepvries en haal ik eruit als ik laat thuis kom van het werk en snak naar comfortfood.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de uien en de knoflook. Schraap de wortelen, schil de zoete aardappel en snij de groenten in fijne blokjes.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de ui en de knoflook in aan. Voeg het chilipoeder, het komijnpoeder, peper en zout toe en schep om tot de geuren vrijkomen. Voeg dan de wortel en zoete aardappel toe en roer om. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 15 minuten zacht garen. Spoel de maïs en de rode bonen en voeg op het einde van de gaartijd toe. Schep goed om.

  3. 3

    Lepel wat chili sin carne op elke tortilla en rol strak op. Snij de uiteindes weg en snij de tortilla's in plakjes van ± 5 cm. Zet de tortillarolletjes met de snijkant naar boven naast elkaar in een ronde ovenschaal. Bestrooi rijkelijk met de cheddar en bak 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de lente-ui schoon en snipper fijn. Meng samen met de koriander onder de zure room en breng op smaak met het limoensap, peper en zout.

  5. 5

    Werk de chili sin carne-rolletjes af met nog wat koriander en serveer ze met een flinke toef zure room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chili sin carne-ovenwraps

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!