Recept

Volkorenpenne met broccolisaus, kerstomaatjes en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker: Geef er in de herfst krokant gebakken champignons bij. 

bereiding
  1. 1

    Maak de broccolisaus. Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze 8 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken en bewaar wat kookvocht.

  2. 2

    Pel de knoflook. Doe de knoflook samen met het amandelpoeder, 2/3 van de broccoliroosjes en de helft van het basilicum in de blender. Voeg 4 eetlepels olijfolie toe en mix fijn. Dit kan ook met de staafmixer. Voeg wat kookvocht en de parmezaan toe en doe er nog olijfolie bij tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de sjalot en snij ze in ringen. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m in ringen. Spoel en halveer de kerstomaten. Verdeel de rest van de broccoli in kleine roosjes.

  4. 4

    Verhit wat olijfolie in een wok. Roerbak eerst de sjalot, de broccoli en de chilipeper. Voeg na 3 minuten de kerstomaten toe en roerbak kort verder. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Meng de pasta met de broccolisaus en verdeel ‘m over diepe borden, werk af met de gewokte groenten, de mozzarellabolletjes en het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volkorenpenne met broccolisaus, kerstomaatjes en mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!