Recept

Citroenconfituur met tijm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Door de potjes omgekeerd te laten afkoelen, trekt de pot vacuüm en kan er geen lucht bij. Dat komt het bewaren ten goede. Bewaar de potjes confituur daarna in de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Steriliseer de bokalen.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen. Schil het witte vlies dat overblijft na het raspen van de citroen en snij de partjes vruchtvlees los. Vang het sap op en pers de vliesjes ook nog uit.

  3. 3

    Doe het citroensap, de partjes en de geraspte schil in een kookpot samen met de takjes tijm en laat 15 minuten rustig koken. Voeg er de confituursuiker aan toe en laat nog 5 minuten koken.

  4. 4

    Giet de warme confituur in de bokalen en laat ze omgekeerd afkoelen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroenconfituur met tijm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!