Recept

Ovenzalm met zongedroogde tomaatjes en Griekse salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Kies voor de grote Griekse kalamata-olijven. Ze zijn fruitig van smaak en paarszwart van kleur.”

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van 1 citroen en pers het sap. Meng de knoflook met de citroenschil, het citroensap, een flinke scheut olijfolie, een snuifje paprikapoeder, peper en zout tot een marinade en bestrijk er de zalmfilets mee. Laat 10 minuten marineren.

  2. 2

    Spoel en halveer de kerstomaatjes. Halveer ook de olijven. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Leg de zalm samen met de olijven, de kerstomaatjes en de zongedroogde tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel alles ruim met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar de zalm 10 à 12 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de salade. Spoel de komkommer, maak de groene paprika schoon en snij beide in reepjes. Pel de rode ui en snij ‘m in halve ringen. Spoel en snipper de munt. Hussel de groenten, de olijven en de munt met wat olijfolie onder elkaar. Snij de feta in blokjes en voeg hem toe aan de salade. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Neem de zalm uit de oven. Snij de tweede citroen in partjes. Serveer de zalm met de Griekse salade en de partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenzalm met zongedroogde tomaatjes en Griekse salade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!