Recept

Salade met kippenreepjes, prosciutto en groene asperges

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een lekkere meeneemsalade à la Sandra Bekkari!

Tips!

• Het oog wil ook wat! Natuurlijk zou je de meloen gewoon in stukjes kunnen snijden, maar de bolletjes maken deze salade een pak feestelijker. 

• Om de mooie groene kleur van de asperges te behouden kook je ze niet te lang. Ze mogen best al dente zijn. Laat ze na het koken ook even schrikken onder koud water.

bereiding
 1. 1

  Snij de kip in hapklare reepjes. Strooi er de cayennepeper, de kaneel, peper en zout over en zorg dat elk stukje kip goed bedekt is met de kruiden. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak de kippenreepjes krokant in de pan. Laat ze afkoelen.

 2. 2

  Haal met een parisiennelepel bolletjes uit de meloen. Snij de groene asperges in stukjes en blancheer ze 3 à 4 minuten, afhankelijk van de dikte, in gezouten kokend water.

 3. 3

  Snij de prosciutto in reepjes. Meng 3 eetlepels citroensap met 5 eetlepels olijfolie, de munt en de peterselie. Kruid de dressing met peper en zout.

 4. 4

  Doe de gemengde sla in een kom en meng er de groene asperges, de meloenbolletjes, de kippenreepjes en de prosciuttoreepjes onder. Werk af met extra munt en geef er de dressing apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met kippenreepjes, prosciutto en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!