Recept

Toscaanse artisjoksalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt de kikkererwten even mee bakken met de artisjok. Dat zorgt voor extra crunch. 

bereiding
  1. 1

    Snij de stelen van de artisjokken. Breng een grote pot water aan de kook. Voeg de artisjokken, het bicarbonaat en het sap van 1 citroen toe. Leg een bord of kleiner deksel op de artisjokken zodat ze steeds onder water blijven. Laat ze 35 à 45 minuten koken. Als je met een mes in de onderkant kunt prikken, dan zijn ze gaar. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en laat ze even afkoelen.

  2. 2

    Halveer de artisjokken en verwijder de binnenste vezels. Pel en plet de knoflook. Snij de artisjokken in parten. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de artisjokken met de knoflook enkele minuten. Besprenkel ze met het sap van de tweede citroen en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Spoel en halveer de kerstomaten. Spoel en droog de rucola. Snij de halfgedroogde tomaten in reepjes. Giet de kikkererwten af, spoel ze en laat ze goed uitlekken. Meng de mosterd met de azijn en 3 eetlepels olijfolie tot een vinaigrette en kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Meng de rucola met de kerstomaten, de zongedroogde tomaten, de kikkererwten en de gebakken artisjokken. Besprenkel de salade met de vinaigrette en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Toscaanse artisjoksalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!