Recept

Zeevruchtenpasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk, maar toch ook snel klaar

bereiding
  1. 1

    Snij de venkel in fijne plakjes, de prei in ringen. Snipper de knoflook. Fruit de venkel en prei op matig vuur in wat olie.

  2. 2

    Voeg de knoflook en het paprikapoeder toe. Blus met de wijn en de Noilly Prat. Laat 8 minuten zachtjes sudderen.

  3. 3

    Voeg de mosselen toe en laat ze openkoken. Haal ze dan uit hun schelp en bewaar het kookvocht.

  4. 4

    Doe de saffraan, de tijm en de groenten bij het kookvocht. Voeg de inktvis, scampi’s en staartvis toe. Dek af en laat 10 minuten garen.

  5. 5

    Doe er de mosselen, garnalen en een scheutje room bij en laat verwarmen.

  6. 6

    Kook ondertussen de spaghetti beetgaar. Verdeel de pasta over de borden en schep er de zeevruchtensaus bovenop. Werk het gerecht af met een plukje dille, kervel of ander groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeevruchtenpasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!