Recept

Donutnestjes met ganache

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Je kunt ook hele en halve paaseitjes gebruiken in plaats van marsepeinen worteltjes. Zo lijken ze op vogelnestjes. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de zachte boter in een kom, zeef er de bloem bij en meng samen met het bakpoeder, de eieren, beide suikers en het zout tot een homogeen beslag.

  2. 2

    Zet een siliconen donutvorm op een rooster en vul elke vorm voor drie vierde met het beslag. Bak de donuts 15 à 20 minuten in de oven. Laat de donuts enkele minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.

  3. 3

    Maak de ganache. Smelt de boter en roer er de chocolade door. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de room stijf en meng hem onder de gesmolten chocolade. Doe de ganache in een spuitzak met spuitmond met verschillende gaatjes. Laat de ganache 10 minuten opstijven in de koelkast. Spuit nestjes van de ganache boven op de donuts.

  4. 4

    Vorm twee porties marsepein. Meng de ene portie met de oranje voedingskleurstof en de andere portie met de groene. Vorm nu hele en/of halve worteltjes van de oranje marsepein en blaadjes en steeltjes van de groene marsepein. Werk ze af tot marsepeinen worteltjes en leg ze op de nestjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Donutnestjes met ganache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!