Recept

Rucolasalade met gemarineerde rosbief, burrata, compote van tomaatjes en pestociabatta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelf pesto maken? Mix 1 gepeld teentje knoflook met 1 bosje basilicum, 100 milliliter olijfolie, 2 el pijnboompitten en 2 el gemalen parmezaan in de blender tot een smeuïge groene pesto. 

bereiding
  1. 1

    Maak de compote. Pel de knoflook en de rode ui en snipper ze fijn. Doe de olijfolie in een steelpannetje en voeg de knoflook, de rode ui, de tomaatjes, de wittewijnazijn, de rietsuiker en een scheutje water toe. Laat 30 minuten zachtjes sudderen op het vuur tot je een mooie compote krijgt.

  2. 2

    Leg de rosbief in een schaal, bestrooi hem met de gedroogde rozemarijn en de olijfolie en laat hem 15 minuten marineren.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak inkepingen in de ciabatta’s en lepel er de pesto tussen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en strooi er de parmezaan over. Bak de broodjes 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Spoel de rucola en schik hem in een schaal. Laat de burrata uitlekken en leg hem bij de salade. Leg er de sneetjes rosbief bij en lepel er de tomatencompote bij. Strooi er de geroosterde pijnboompitjes over en bedruppel met wat extra olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Werk de salade af met het verse basilicum en serveer ze met de pestobroodjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rucolasalade met gemarineerde rosbief, burrata, compote van tomaatjes en pestociabatta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!