Recept

Postelein-kervelsoep met kaasstengels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip! Door de postelein en de kervel pas later toe te voegen, krijgt het soepje een mooie frisgroene kleur.

Vind je het kommetje waarin deze soep geserveerd wordt ook zo mooi? Haal het in huis via onze Libelle Lekker Shop!

bereiding
  1. 1

    Maak de kaasstengels. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het bladerdeeg in repen, neem de twee uiteinden van een reep vast en draai ze tot een mooie stengel. Leg de stengels op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los met de melk. Bestrijk de bladerdeegstengels met het ei en strooi er de kaas over. Bak de kaasstengels in 15 minuten goudbruin in de oven.

  2. 2

    Maak intussen de soep. Pel de uien en snij ze in grove stukken. Spoel de prei en de selder en snij ze in stukken. Verhit de olijfolie in een soeppot en voeg de ui, de prei en de selder toe. Laat even stoven en blus met de bouillon. Laat 15 minuten koken.

  3. 3

    Spoel de postelein en de kervel en voeg ze toe aan de soep. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Laat de soep nog zo’n 7 minuten koken. Mix de soep glad, meng er de kruidenkaas onder, kruid met peper en zout en mix opnieuw.

  4. 4

    Lepel de soep in de kommetjes en druppel er wat room over. Werk af met de rest van de postelein en de kervel en kruid met peper. Serveer de soep met de kaasstengels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Postelein-kervelsoep met kaasstengels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!