Tonijn met een kruiden-aardappelkorstje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tonijn met een kruiden-aardappelkorstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk stukje vis verstopt onder een kruidig korstje

bereiding

    Voorebereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

    Pel de sjalotjes en snij ze grof.

    Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne plakjes.

  2. 2

    Leg de tonijnmoten in een schaal.

    Besprenkel ze met het citroensap en de balsamico.

    Kruid met peper en zout.

    Zet 20 minuten afgedekt in de koelkast.

  3. 3

    Doe de sjalotjes in een mengkom met de tuinkruiden en 2 eetlepels olijfolie.

    Pureer met de keukenrobot.

  4. 4

    Dep de aardappelen goed droog en meng ze met de helft van de gesmolten boter.

    Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Laat de gemarineerde tonijnmoten uitlekken.

    Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie.

    Leg de vis erin en bestrijk elke portie met kruidenpuree.

  6. 6

    Dek af met de aardappelplakjes en besprenkel die met de rest van de gesmolten boter.

    Zet ongeveer 20 minuten op 200°C in het midden van een voorverwarmde oven.

    Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorebereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

    Pel de sjalotjes en snij ze grof.

    Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne plakjes.

  2. 2

    Leg de tonijnmoten in een schaal.

    Besprenkel ze met het citroensap en de balsamico.

    Kruid met peper en zout.

    Zet 20 minuten afgedekt in de koelkast.

  3. 3

    Doe de sjalotjes in een mengkom met de tuinkruiden en 2 eetlepels olijfolie.

    Pureer met de keukenrobot.

  4. 4

    Dep de aardappelen goed droog en meng ze met de helft van de gesmolten boter.

    Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Laat de gemarineerde tonijnmoten uitlekken.

    Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie.

    Leg de vis erin en bestrijk elke portie met kruidenpuree.

  6. 6

    Dek af met de aardappelplakjes en besprenkel die met de rest van de gesmolten boter.

    Zet ongeveer 20 minuten op 200°C in het midden van een voorverwarmde oven.

    Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.