Recept

Pissaladière van Loïc

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Loïc: “Eet de pissaladière lauwwarm met een beetje salade en drink er een heerlijke pastis bij.”

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Kneed de yoghurt met de bloem, het bakpoeder, de knoflook en een snuifje zout tot een deeg. Bol het op, dek het af en laat het enkele minuten rusten op het aanrecht.

  2. 2

    Verwarm een grote plancha op een middelmatig vuur met een genereuze scheut olijfolie. Pel de uien en snij ze in reepjes. Stoof de uien glazig met 3 ansjovisfilets en kruid met flink wat zwarte peper. Gebruik liever geen zout, want ansjovis is al erg zout. Dek de plancha af met een deksel of bakpapier. Roer niet, maar laat 15 minuten garen tot de uien volledig glazig, licht zoet en licht gekaramelliseerd zijn.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 220°C. Haal de gestoofde uien van de bakplaat en doe ze in een mengkom. Reinig de bakplaat met wat keukenpapier en verhit opnieuw op hoog vuur. Rol het deeg uit tot de grootte van de plancha en bak het 1 minuut op hoog vuur.

  4. 4

    Schik de uien op de bovenkant van het deeg en maak een ruitjespatroon met de rest van de ansjovisfilets en de zwarte olijven. Bak de pissaladière nog 15 minuten in de oven tot het deeg gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pissaladière van Loïc

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!