Recept

Full English breakfast

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Loïc: “Ik betwijfel ten zeerste dat alle Britten dagelijks zo’n ontbijt naar binnen werken. (De obesitascijfers zouden de pan uit swingen!) Hoewel het ongelooflijk lekker is, is zo'n gerecht uiteraard niet voor elke dag. Maar op een luie zondag bestaat er eigenlijk niets beters dan zo’n parel van een bord.”

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op de grillfunctie. Maak eerst de tomatensaus voor de bonen. Verwarm in een steelpan de ketchup, het tomatenconcentraat, de suiker, het verkruimelde kippenbouillonblokje, de worcestershiresaus en 200 milliliter (een glas) water. Breng het mengsel aan de kook tot alle ingrediënten mooi opgelost zijn. Meng het maïszetmeel met een paar druppels water. Voeg toe aan de hete tomatensaus en klop tot een licht gebonden saus. Kruid met peper en zout.

 2. 2

  Bak het spek in een droge pan zodat het vet er mooi uitkomt. Als er een beetje vetstof in de pan vrijgekomen is, doe je de worstjes erbij. Bak de worstjes 5 minuten tot ze gekleurd en gaar zijn. Haal het vlees uit de pan en hou het warm onderaan in de oven. (Zet de oven niet te hoog, want dan verbrandt het.)

 3. 3

  Doe een klontje boter in dezelfde pan en laat ze op een middelmatig vuur schuimig worden. Snij de champignons in twee en bak ze aan in de hete boter. Kruid met peper en zout. Schud de champignons af en toe op zodat ze niet aanbranden op hoog vuur. Doe dit ongeveer 7 minuten. Bewaar nadien de champignons onderaan in de oven naast het vlees.

 4. 4

  Giet de witte bonen af en warm ze op in de hete tomatensaus.

 5. 5

  Spoel de tomaten en snij ze horizontaal doormidden, zodat het vruchtvlees mooi bloot komt te staan. Bak de tomaten 2 minuten op de gesneden kant in een klontje boter op hoge temperatuur. Kruid ze met peper en zout en hou ze warm in de oven.

 6. 6

  Bak vier spiegeleitjes in een klontje boter in een antikleefpan. Wil je een hard aangebakken eitje, zet je vuur dan hoger. Wil je liever een spiegelei dat rondom volledig wit is en geen korst heeft, dan kies je het best voor een zacht tot middelmatig vuur (4 op een schaal van 1 tot 9). Kruid met een beetje peper en zout.

 7. 7

  Snij de boterhammen in driehoekjes en rooster ze bovenaan in de oven onder de grill of in een broodrooster. Schik alles mooi op een bord en werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Full English breakfast

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!