Recept

Pastakrans met gerookte zalm, komkommer, venkel en dillesaus

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Serveer je pastasalade eens anders dan anders.

bereiding
 1. 1

  Kook de pasta gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. 2

  Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes, hak de helft van de dille fijn. Snij de venkel met een mandoline in fijne repen. Snij ook de snackkomkommers in de lengte met een mandoline in fijne linten. Doe de wittewijnazijn in een kommetje, leg er de komkommerlinten in en voeg water toe tot alles onderstaat. Laat 10 minuten trekken, zo worden ze iets zachter en kun je ze daarna makkelijker tot rolletjes draaien. Snij met een scherp mes de radijzen in fijne plakjes.

 3. 3

  Halveer de avocado, plet het vruchtvlees en besprenkel het met het sap van 1 limoen. Meng er de zure room en 150 gram van de roomkaas onder, breng op smaak met peper en zout, de lente-ui en de helft van de dille. Roer er de gekookte pasta door (nog niet alles, soms heb je niet de hele hoeveelheid pasta nodig).

 4. 4

  Rol de komkommerlinten tot rolletjes. Leg de avocadopasta in een kransvorm op een groot rond bord. Versier de krans met rolletjes komkommer, venkelsnippers, plakjes radijs en maak toefjes met de rest van de roomkaas. Vorm de gerookte zalm tot roosjes en leg die ook op de krans. Werk verder af met plakjes limoen, dille en toefjes zalmeitjes. Strooi er tot slot nog wat peper overheen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!