Recept

Pasta carbonara met pompoen en krokante pata negra

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke winterpasta met pompoen.

Tip! De pata negra kun je eventueel ook 10 minuutjes roosteren in de oven voor wat extra bite.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en strooi er de tijm overheen. Kruid ze met peper en zout en rooster ze in de oven gedurende 20 minuten.

  2. 2

    Kook de pasta gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Fruit ze aan in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg, als de sjalot glazig is, de geroosterde pompoen toe. Roer er de room door en mix alles fijn met een staafmixer. Breng de pompoensaus verder op smaak met peper en zout en laat ze nog even sudderen op een zacht vuur.

  4. 4

    Giet de pasta af. Spoel ’m niet af, maar roer ’m meteen door de pompoensaus.

  5. 5

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pannetje en voeg de peterselie, oregano en panko toe. Kruid met peper en zout en laat de panko goudbruin kleuren.

  6. 6

    Verdeel de pompoenpasta over borden, werk af met de pata negra en de kruidenpanko.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta carbonara met pompoen en krokante pata negra

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!