Recept

Low carb-lasagne met pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze winterse lasagne met pompoen is lekker, gezond én slank. Bovendien heb je slechts 30 minuten voorbereidingstijd nodig. De oven doet de rest van het werk.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen, snij ‘m in stukken en verwijder de pitten. Rist de tijm. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ‘m met olijfolie en kruid met de tijm, peper en zout. Rooster in 20 minuten gaar in de oven.

  2. 2

    Schil de knolselder en snij hem met een mandoline in dunne plakjes. Blancheer de knolseldervellen 1 minuut en laat ze uitlekken.

  3. 3

    Maak de groenekool schoon en blancheer de bladeren ook 2 minuten. Spoel ze onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Snij ze in reepjes.

  4. 4

    Maak de champignons schoon. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Bak de champignons samen met de sjalot en de knoflook in olijfolie. Voeg de groenekool toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat wat afkoelen. Meng er de ricotta en de helft van de parmezaan onder.

  5. 5

    Mix ondertussen de geroosterde pompoen met de groentebouillon tot een saus.

  6. 6

    Leg onderaan in de ovenschaal een laagje pompoenpuree. Leg er vervolgens een laagje knolseldervellen, een laagje champignon-kaasmengeling en opnieuw een laagje knolseldervellen op. Herhaal de laagjes en eindig met pompoenpuree. Bestrooi met de rest van de parmezaan. Gaar 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Low carb-lasagne met pompoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!