Recept

Hartige broodpudding met kant-en-klare falafel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor dit vegetarisch gerecht met falafel heb je slechts 20 minuten voorbereidingstijd nodig. De oven doet de rest van het werk.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Laat de paprika’s uitlekken en snij ze in reepjes. Pel en snipper de knoflook en de ui. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de knoflook, de ui en de gegrilde paprikareepjes kort in aan. Neem van het vuur.

  2. 2

    Klop de eieren los met de room. Breng op smaak met paprikapoeder, een klein scheutje worchestershiresaus, peper en zout. Scheur het brood in hapklare stukken.

  3. 3

    Schik de paprikareepjes, de falafel en het brood in een ovenschaal en schenk er de losgeklopte eitjes bij, leg er de minimozzarellabolletjes tussen. Bak de broodpudding 30 à 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak intussen de salade. Schil de koolrabi en spoel de appelen. Snij zowel de koolrabi als de appelen met een mandoline in flinterdunne plakjes. Snij ze daarna in fijne lucifers. Klop de eidooier los met een scheutje wijnazijn, de mosterd en de honing. Mix er met een staafmixer de koolzaadolie onder tot je een smeuïge, gladde dressing hebt. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Neem de broodpudding uit de oven. Spoel de rucola en meng ze met de koolrabi en appeltjes. Serveer de hartige broodpudding met het slaatje en geef er de dressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!