Recept

Groentetaart met bladerdeegkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Let op! Bladerdeeg is meestal vegan, tenzij er boter in verwerkt is. Controleer dit dus even op de verpakking. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij het preiwit in de lengte doormidden, spoel het schoon en snij het in halve ringen. Pel en plet de knoflook. Snij de broccoli in roosjes en de steel in plakjes.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pan, stoof de prei en de knoflook zacht en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Kook de broccoli beetgaar in gezouten water. Laat de erwten 30 seconden meekoken. Giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Breng 250 milliliter water met het bouillonblokje aan de kook, voeg de room toe en laat even inkoken. Meng het maïszetmeel met 4 eetlepels water. Voeg toe aan de saus en laat 1 minuut indikken. Kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.

  4. 4

    Meng alle groenten en kruid ze met nootmuskaat, peper en zout. Leg ze in een ronde ovenschaal en overgiet ze met de saus. Dek de schaal af met het bladerdeeg. Wrijf het deeg in met wat sojamelk of -room en zet de schotel 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentetaart met bladerdeegkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!