Recept

Zalm op Thaise wijze

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lezeres Keke ontdekte dit snelle recept toen ze op reis was in Bangkok. Het is een makkelijk bordje met sappige zalm, frisse gember en een pittig pepertje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en gril ze 7 minuten in de oven. Haal de zalm uit de oven en bedek met aluminiumfolie.

  2. 2

    Schil en rasp de gember. Maak de rode chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snipper ‘m fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in stukjes.

  3. 3

    Verwarm wat arachideolie in een wok. Bak de gember, de chilipeper en de lente-uitjes kort aan. Voeg de sesamolie, de sojasaus, 3 eetlepels water en de bruine suiker toe en laat 2 minuten sudderen.

  4. 4

    Giet de saus over de zalm en bestrooi met de verse korianderblaadjes. Lekker met gestoomde witte rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm op Thaise wijze

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!