Recept

Penne met knapperige boerenkool, kikkererwten en chipolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor deze gezonde pasta heb je slechts 20 minuten voorbereidingstijd nodig. De oven doet de rest van het werk.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de boerenkool en verwijder de harde stengels en de nerven. Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Leg de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper, zout en een snuifje paprikapoeder. Bak ze 20 minuten in de oven. Leg er na 15 minuten de blaadjes boerenkool bij en schud op. Bak de blaadjes tot ze krokant zijn.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pan en bak de worstjes goudbruin en krokant. Kook de penne beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en bewaar een pollepel van het kookwater.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de preiwitten, spoel ze goed en snipper ze in ringen. Verhit olijfolie en fruit de ui en de knoflook op een zacht vuur. Voeg de preiringen toe en schep goed om. Kruid met peper en zout en schep er de penne en het kookwater onder.

  4. 4

    Voeg ook de kikkererwten en de boerenkool toe aan het pastapannetje en schep goed om. Stort de pasta in een mooie schaal en serveer hem met de gebakken worstjes. Werk af met gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Penne met knapperige boerenkool, kikkererwten en chipolata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!