Recept

Kippenbillen met miso, boekweitnoedels en paprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Miso kun je in verschillende varianten kopen: witte miso, bruine miso en heel donkerbruine, bijna zwarte miso. Miso heeft een aparte, wat zoutzure smaak. De regel is: hoe donkerder de kleur, hoe zouter.  

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de mirin met de wijn en de suiker. Breng het mengsel aan de kook en voeg dan de misopasta toe. Roer in 2 minuten glad op een zacht vuur. Leg de kippenbouten op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid ze met peper en zout en strijk ze in met de misocrème. Gaar ze 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de paprika’s schoon, snij ze in reepjes en leg ze eveneens op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel ze met de arachideolie en de sesamolie. Haal de kippenbouten uit de oven, strijk ze opnieuw in met de misocrème en zet ze dan samen met de paprika’s nog 20 à 25 minuten in de oven, tot de paprika geroosterd is en de kippenbouten gaar zijn.

  3. 3

    Kook de boekweitnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne schuine repen. Meng de paprika’s en de lente-uitjes door de noedels. Strijk de kippenbouten een laatste keer in met de misocrème en zet ze nog 5 minuten in de oven.

  4. 4

    Verdeel de noedels over de borden. Leg er de kippenbouten bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippenbillen met miso, boekweitnoedels en paprika

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!