Recept

Gelakte knolselder met miso en groenekool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De knolselder kun je de dag voordien al garen in de oven en ook de misomarinade maak je op voorhand. Op de dag zelf wok je de groenekool, kook je de noedels en gril je de knolselder.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselder en snij hem in plakken van ongeveer 1,5 cm dikte. Leg de plakken op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er olijfolie over en gaar de knolselder 50 minuten in de oven.

  2. 2

    Verwarm de sake met de mirin en de suiker. Breng aan de kook en voeg dan de misopasta toe. Roer in 2 minuten op een zacht vuur tot een gladde lak.

  3. 3

    Maak de groenekool schoon en snij ‘m in heel fijne reepjes. Spoel goed en droog ‘m in een slazwierder. Verhit de arachideolie en de sesamolie in de wok. Bak de groenekool krokant. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Kook de boekweitnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Laat ze uitlekken en meng ze met de helft van de gewokte groenekool en voeg wat extra sesamolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Haal de knolselderplakken uit de oven en bestrijk ze met de misolak. Schroei ze dicht onder de grill of met een crème brûlée-brandertje.

  6. 6

    Leg in het midden van elk bord een knolselderschijf, verdeel er de rest van de groenekool op en strooi er de sesamzaadjes over. Serveer met de noedels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gelakte knolselder met miso en groenekool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!