Romige knolseldergratin met gerookte makreel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Romige knolseldergratin met gerookte makreel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze budgetvriendelijke gratin met knolselder en vis maak je voor slechts € 2 p.p.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Breng de room samen met de melk, de tijm, de knoflook en het blaadje laurier aan de kook. Zet de pan van het vuur. Kruid met voldoende peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Schil de knolselder en snij ’m met een mandoline in flinterdunne plakjes. Schil de aardappelen en doe hiermee hetzelfde.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met olijfolie en beleg ze met een laagje aardappel en een laagje knolselder. Kruid met voldoende peper en zout en bestrooi met een beetje gemalen kaas en stukjes gerookte makreel. Herhaal de laagjes tot alles op is. Giet de roommengeling over de plakjes, dek af met aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Breng de room samen met de melk, de tijm, de knoflook en het blaadje laurier aan de kook. Zet de pan van het vuur. Kruid met voldoende peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Schil de knolselder en snij ’m met een mandoline in flinterdunne plakjes. Schil de aardappelen en doe hiermee hetzelfde.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met olijfolie en beleg ze met een laagje aardappel en een laagje knolselder. Kruid met voldoende peper en zout en bestrooi met een beetje gemalen kaas en stukjes gerookte makreel. Herhaal de laagjes tot alles op is. Giet de roommengeling over de plakjes, dek af met aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.