Recept

Glaasje met kingkrab, avocado en pompelmoes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Redactrice Sofie: "De combinatie avocado-pompelmoes leerde ik kennen op reis in Californië en ik was er meteen weg van. Dit combineert prima met krab, maar ook met scampi’s, zalm of kip. Je kunt dit feestelijke voorgerechtje dus makkelijk aanpassen naar je eigen smaak."

bereiding
 1. 1

  Pel de pompelmoezen à vif: snij met een heel scherp mes de boven- en onderkant van de pompelmoes zodat hij stabiel ligt én je kunt zien waar het vruchtvlees begint. Verwijder dan van boven naar beneden de schil. Zorg dat al het wit weg is. Snij vervolgens de partjes los tussen de vliesjes, en vang daarbij het sap op. Knijp de vliesjes nog eens uit en vang ook dat sap op. Je hebt ongeveer 4 eetlepels sap nodig voor de dressing.

 2. 2

  Pel de sjalot en snipper ’m heel fijn. Overgiet de sjalot met het sap van de pompelmoes en 4 eetlepels avocado-olie, roer alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

 3. 3

  Pel de avocado en snij ’m in blokjes. Halveer de partjes pompelmoes. Verdeel de kingkrab in mooie stukken. Meng voorzichtig de avocado, de pompelmoes en de krab door elkaar en kruid met peper en zout.

 4. 4

  Maak de waterkers schoon en verdeel in plukjes over 4 coupe- of martiniglazen. Leg er het kingkrabmengsel op en lepel er wat van de dressing bij. Werk af met enkele blaadjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glaasje met kingkrab, avocado en pompelmoes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!