Gevulde paprika's met rijst en walnoten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde paprika's met rijst en walnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gevulde paprika's à la Sandra Bekkari zijn lekker bij pittige drumsticks, gegrilde sardines of ovengebakken feta. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot glazig in olijfolie. Schep er de rijst, de walnoten en de rozijnen onder. Kruid met de ras el hanout, peper en zout en roerbak nog 2 minuten. Zet het vuur uit en voeg de peterselie toe.

  3. 3

    Vul de paprika’s met het rijstmengsel. Zet de hoedjes er weer op. Zet de paprika’s in een ovenschaal en bedruppel ze met olijfolie. Gaar ze 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot glazig in olijfolie. Schep er de rijst, de walnoten en de rozijnen onder. Kruid met de ras el hanout, peper en zout en roerbak nog 2 minuten. Zet het vuur uit en voeg de peterselie toe.

  3. 3

    Vul de paprika’s met het rijstmengsel. Zet de hoedjes er weer op. Zet de paprika’s in een ovenschaal en bedruppel ze met olijfolie. Gaar ze 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.