Kerstkrans met meringue
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kerstkrans met meringue

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze heerlijke dessertkrans met meringue valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak.

Voor de meringue
  1. 1

    Kook het water en de suiker in een steelpannetje en laat koken tot 115°C. Zet van het vuur wanneer je een siroop verkrijgt. Laat de gelatineblaadjes intussen weken in koud water.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf en giet de siroop erbij terwijl je blijft kloppen.

  3. 3

    Voeg de geweekte gelatineblaadjes onmiddellijk toe. Blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld en doe het in een spuitzak.

bereiding
  1. 1

    Spuit een bolletje meringue over elke lekkernij en laat opstijven.

  2. 2

    Steek de lekkernijen op een krans met behulp van prikkertjes.

  3. 3

    Werk af met vers fruit en takjes munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Voor de meringue
  1. 1

    Kook het water en de suiker in een steelpannetje en laat koken tot 115°C. Zet van het vuur wanneer je een siroop verkrijgt. Laat de gelatineblaadjes intussen weken in koud water.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf en giet de siroop erbij terwijl je blijft kloppen.

  3. 3

    Voeg de geweekte gelatineblaadjes onmiddellijk toe. Blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld en doe het in een spuitzak.

bereiding
  1. 1

    Spuit een bolletje meringue over elke lekkernij en laat opstijven.

  2. 2

    Steek de lekkernijen op een krans met behulp van prikkertjes.

  3. 3

    Werk af met vers fruit en takjes munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.