Roze farfalle van lezeres Simona
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Roze farfalle van lezeres Simona

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Simona: "Gebruik enkel verse rode bieten als je een dieproze kleur wilt. Voorgekookte bieten geven een iets bruinere kleur af."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de rode bieten 40 minuten in de oven. Je kunt de bieten ook koken.

  2. 2

    Laat de rode bieten afkoelen, verwijder de schil en pureer ze glad met een staafmixer. Weeg 120 gram van de rodebietenpuree af.

  3. 3

    Meng de bloem met de eieren en de bietenpuree en kneed tot een bal. Verpak de bal in vershoudfolie en laat 1 uur rusten.

  4. 4

    Rol het deeg uit met een pastamachine of deegrol. Maak er met behulp van een gekarteld mes rechthoekjes van 3 à 4 cm van.

  5. 5

    Maak met je duim, wijsvinger en middelvinger kleine vlinders van de rechthoekjes. Laat de vlinders 2 uur drogen alvorens te koken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de rode bieten 40 minuten in de oven. Je kunt de bieten ook koken.

  2. 2

    Laat de rode bieten afkoelen, verwijder de schil en pureer ze glad met een staafmixer. Weeg 120 gram van de rodebietenpuree af.

  3. 3

    Meng de bloem met de eieren en de bietenpuree en kneed tot een bal. Verpak de bal in vershoudfolie en laat 1 uur rusten.

  4. 4

    Rol het deeg uit met een pastamachine of deegrol. Maak er met behulp van een gekarteld mes rechthoekjes van 3 à 4 cm van.

  5. 5

    Maak met je duim, wijsvinger en middelvinger kleine vlinders van de rechthoekjes. Laat de vlinders 2 uur drogen alvorens te koken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.