Recept

Gevulde portobello's met parelcouscous en bietjessalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk en volledig plantaardig gerecht dat je met kerst zeker op het menu kunt zetten voor gasten die veganistisch eten.

bereiding
  1. 1

    Maak de portobello’s schoon en verwijder het steeltje zodat je ze goed kunt vullen. Bestrijk ze met olijfolie, kruid ze met peper, zout en de gedroogde tijm en gril ze 2 à 3 minuten aan beide kanten.

  2. 2

    Kook de parelcouscous gaar in water met de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even uitlekken. Maak de korrels los.

  3. 3

    Hak de amandelen en de pecannoten fijn. Snipper de munt en de peterselie. Snij de sinaasappel à vif in partjes en daarna nog in kleinere blokjes. Vang het sap op en meng het samen met de amandelen, de pecannoten, de munt, de peterselie en de stukjes sinaasappel onder de parelcouscous. Breng de parelcouscous op smaak met een scheutje rodewijnazijn en olijfolie. Vul de portobello’s met de parelcouscous.

  4. 4

    Maak het slaatje. Snij de bietjes in blokjes. Pel de ui. Snipper de ui en de peterselie heel fijn en meng ze met de rodebietblokjes, de noten en een scheutje extra vierge olijfolie.

  5. 5

    Serveer de portobello’s met het rodebietenslaatje en werk af met de extra gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde portobello's met parelcouscous en bietjessalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!