Recept

Kalkoenrollade met jonge wortelen en krieltjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Handige tip: maak balletjes van de rest van de vulling. Bak ze in wat boter en serveer ze erbij.

bereiding
 1. 1

  Schil de appel en snij ‘m in kleine blokjes. Bak de appelblokjes in een pan met wat boter in enkele minuten goudbruin. Laat ze niet tot moes stoven. Laat afkoelen.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de peterselie, de appelblokjes en de veenbessen.

 3. 3

  Een hele kalkoenfilet snij je overlangs in tot een brede plak. Heb je 4 plakken filet, leg ze dan net over elkaar. Leg vershoudfolie op het vlees en sla het platter met een deegrol. Kruid met peper en zout.

 4. 4

  Beleg het vlees met de gehaktmengeling en rol het op. Bind de rollade dicht met keukentouw. Leg ze in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Bak de rollade 15 minuten in de oven.

 5. 5

  Bereid intussen de krieltjes en de wortelen. Spoel de krieltjes en snij ze in fijne schijfjes, maar snij ze niet helemaal door. Boen de wortelen schoon. Bestrijk de aardappelen en de wortelen genereus met olijfolie.

 6. 6

  Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Zet de de krieltjes en de wortelen bij het vlees in de oven en bak alles nog 35 minuten. De kerntemperatuur van het vlees moet 65°C zijn. Serveer de rollade met de krieltjes en de wortelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrollade met jonge wortelen en krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!