Recept

Meringue spookjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Boe! Niet schrikken van deze zoete spookjes. Ze stelen de show op je Halloweenfeestje. Opgelet, ze moeten lang drogen dus je maakt ze best een dagje van tevoren.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 105°C (boven- en onderwarmte) en zet een bakplaat klaar met bakpapier. Zorg dat het bakpapier vast plakt door een klein beetje boter op de bakplaat te smeren en daar het bakpapier op aan te drukken.

 2. 2

  Klop de eiwitten met de standmixer of een gewone elektrische mixer met kloppers op middelhoge snelheid schuimig. Voeg de azijn toe en klop verder tot het eiwit zachte pieken vormt. Voeg dan lepel per lepel de suiker toe terwijl je blijft kloppen, tot het eiwit stevige pieken vormt. Klop er ten slotte het vanille-extract door.

 3. 3

  Plak het bakpapier vast op de plaat door op verschillende plekken een klein nopje meringue onder het bakpapier te doen en het papier aan te drukken. Zo blijft het goed liggen als je de spookjes spuit. Doe de meringue in een spuitzak met een vrij grote, gladde spuitmond en spuit spookjes van zo'n 5 cm hoog op het bakpapier. Trek op het einde de spuitzak naar boven, zodat zich een puntje vormt.

 4. 4

  Bak de spookjes 1 tot 1.30 uur, tot ze mooi droog zijn maar niet gekleurd. Zet de oven af, open de deur van de oven op een kier en laat de meringues enkele uren afkoelen in de oven. Ze drogen nog verder.

 5. 5

  Smelt wat chocolade au bain-marie en teken met een heel fijn spuitmondje of gewoon met een tandenstoker gezichtjes van chocolade op de spookjes. Laat drogen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Meringue spookjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!