Recept

Ramen met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze Aziatische noedelsoep met kip,champignons en heerlijke Oosterse smaakmakers maak je al in 35 minuten. Ilse toont je in de video hoe je het maakt. 

bereiding
  1. 1

    Halveer het chilipepertje, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper fijn. Halveer het citroengras. Snipper of rasp de gember. Snij de puntpaprika in ringen. Snijd de paksoy in kwarten, in de lengte. Maak de beukenzwammetjes schoon.

  2. 2

    Verhit arachideolie en sesamolie fruit er de gember, chili en het citroengras in. Voeg de kippenbouillon toe, breng aan de kook en voeg dan de kipfilet toe, laat 10 minuten tegen de kook aan, onder deksel.

  3. 3

    Haal de kipfilet uit de bouillon en pluk het kippenvlees tot draadjes. (Dit lukt goed met de 'k-haak' in een keukenrobot.)

  4. 4

    Halveer de gekookte eieren. Voeg alle groenten (paksoy, paprika, beukenzwam) toe aan de soep en laat 4 à 5 minuten garen. Breng de soep op smaak met limoensap, sesamolie en vissaus. Verdeel ze over de borden en werk af met de gekookte eieren, kippenvlees, sesamzaadjes en wat koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!