Geroosterde pompoenschijven met noten-parmezaancrumble
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geroosterde pompoenschijven met noten-parmezaancrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker als voorgerecht of bijgerecht bij een gebraad, zoals een varkenshaasje of lamsbout. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het bovenste deel van de pompoen, dus dat zonder de pitjes, in plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.

  2. 2

    Pel de knoflook en de sjalot en snij ze grof. Hak ze fijn in de blender. Voeg de peterselie en de walnoten toe en hak opnieuw. Doe deze mengeling in een kom en voeg de panko en de parmezaan toe, roer er zoveel olijfolie door tot je een kruimelig geheel krijgt. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Lepel flink wat van de crumble over elk plakje pompoen en gaar de pompoen 20 tot 25 minuten in de oven. Werk af met de extra bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het bovenste deel van de pompoen, dus dat zonder de pitjes, in plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.

  2. 2

    Pel de knoflook en de sjalot en snij ze grof. Hak ze fijn in de blender. Voeg de peterselie en de walnoten toe en hak opnieuw. Doe deze mengeling in een kom en voeg de panko en de parmezaan toe, roer er zoveel olijfolie door tot je een kruimelig geheel krijgt. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Lepel flink wat van de crumble over elk plakje pompoen en gaar de pompoen 20 tot 25 minuten in de oven. Werk af met de extra bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.