Recept

Kalkoenstoofvlees met abrikozen en couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wie houdt er niet van stoofvlees? Culiredactrice Sofie is zo verzot op stoofvlees dat ze met plezier haar beste recepten prijsgeeft. Zoals dit kalkoenstoofvlees met abrikozen en couscous.

Tip van Sofie: “Niet iedereen houdt ervan, maar ik vervang de peterselie in de couscous weleens door gehakte koriander. Heerlijk!”

bereiding
  1. 1

    Pel de uien, halveer ze en snij ze in reepjes. Pel en snipper de knoflook. Stoof ze samen glazig in een pan met boter of olie en doe ze in een braadpan.

  2. 2

    Pel de tomaten en snij ze in blokjes. Maak de aubergine schoon, snij ze in blokjes en bak ze aan alle kanten in de pan van de ui. Voeg de tomatenstukjes toe en bak ze even mee. Doe de groenten bij de ui in de braadpan.

  3. 3

    Bak ook de blokjes kalkoenstoofvlees in de pan van de ui in porties aan alle kanten bruin. Kruid met peper en zout. Doe het vlees bij de ui in de braadpan. Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels en de abrikozen toe.

  4. 4

    Blus de pan van het vlees met de bouillon en los er de honing in op. Overgiet het kalkoenstoofvlees met de warme bouillon. Laat 45 minuten zacht sudderen op laag vuur.

  5. 5

    Voeg de kikkererwten toe en laat nog even doorwarmen. Maak intussen de couscous. Breng de bouillon aan de kook, doe de couscous in een kom en overgiet met de bouillon. Dek af en laat 15 minuten wellen. Breng op smaak met zwarte peper en de gehakte peterselie.

  6. 6

    Serveer het stoofvlees met de couscous en werk af met de bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenstoofvlees met abrikozen en couscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!