Recept

Courgetti-spaghetti met druiven, avocadopesto, crumble en kalkoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gerechtje vol energie van redactrice Natalie, geïnspireerd door de gezonde principes van Sandra Bekkari en geschikt voor het hele gezin.

Tip van Natalie: “Moet het nog sneller gaan? Vervang de gemarineerde kalkoen door enkele plakjes gedroogde ham zoals Gandaham.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de marinade voor de kalkoenblokjes. Pel en pers de knoflook en meng de knoflook met het citroensap, de geraspte citroenschil, de mosterd, de honing en een flinke scheut olijfolie. Marineer er de kalkoenblokjes in.

  2. 2

    Halveer de avocado en lepel het vruchtvlees eruit. Mix samen met de Griekse yoghurt en het citroensap tot een smeuïge saus. Kruid met een snuifje paprikapoeder, peper en zout.

  3. 3

    Doe de druiven samen met een flinke scheut balsamicoazijn en een beetje honing in een ovenschaal en hussel door elkaar. Gaar 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Doe de verschillende zaden en pitten in het pannetje met 2 eetlepels honing. Laat de zaden en pitten op een zacht vuur karamelliseren. Neem de pan van het vuur, schep de zaden en pitten eruit en laat ze stollen. Hak daarna grof.

  5. 5

    Spoel de courgettes en maak e met een spiralizer sliertjes van. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water en giet af. Roerbak de courgetti kort in olijfolie en kruid met peper en zout. Meng de courgetti meteen met de volkorenspaghetti en de avocadopesto.

  6. 6

    Verhit olijfolie in een pan en bak de kalkoenblokjes aan beide kanten goudbruin en gaar. Stort de pasta in een grote kom, leg er de kalkoen en de druiven bij en bestrooi met de zadencrumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgetti-spaghetti met druiven, avocadopesto, crumble en kalkoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!