Recept

Gegrilde auberginerolletjes met een kruidenslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gerechtje vol energie van redactrice Natalie, geïnspireerd door de gezonde principes van Sandra Bekkari en geschikt voor het hele gezin.

Tip van Natalie: “Je kunt de aubergines vervangen door courgettes. Door de groenten op voorhand even te grillen worden ze nog lekkerder.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit de uien en de knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes toe, kruid met oregano en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.

  2. 2

    Spoel de aubergines en snij ze met een mandoline in dunne plakken. Bestrijk ze met olijfolie, kruid met Provençaalse kruiden en gril ze aan beide kanten goudbruin in de grillpan. Laat even afkoelen.

  3. 3

    Mix de cottagecheese met de gegrilde paprika’s tot een smeuïge vulling en kruid met peper en zout. Lepel de cottagecheesevulling op de gegrilde aubergines en rol ze op. Lepel de tomatensaus in een ovenschaal en schik er de gevulde auberginerolletjes in. Gaar 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Mix intussen de zure room met de bieslook, de dragon, het basilicum, de knoflook en het citroensap tot een gladde dressing. Kruid met peper en zout. Spoel en droog de gemengde kruiden.

  5. 5

    Werk de auberginerolletjes af met enkele blaadjes basilicum en serveer met het kruidenslaatje en de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde auberginerolletjes met een kruidenslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!