Recept

Galette van speltmeel met appel en honing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen simpeler taart dan een galette. En deze versie is dan ook nog gezond en past in de Sana-methode van Sandra Bekkari.

Tip! Je kiest het best voor volkoren speltmeel, dat is onbewerkt, bevat het meeste vezels en is veel voedzamer dan bewerkte speltbloem.

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Meng het speltmeel met de havermout, de kokosbloesemsuiker, het zout en de kokosolie. Voeg 3 à 4 el ijswater toe tot het deeg soepel en kneedbaar is. Rol het deeg tot een bol, verpak het in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Schil de appelen, snij ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg op een vel bakpapier uit tot een rond vlak van ongeveer 30 cm. Leg het deeg met het bakpapier op een ovenplaat.

  4. 4

    Strooi het amandelpoeder in het midden van het deeg, laat een rand van 5 cm vrij. Verdeel de appelplakjes over het deel met amandelpoeder. Lepel er de honing over en vouw de randen van het deeg deels over de appelplakjes.

  5. 5

    Bak de galette 35 minuten in de oven. Serveer warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Galette van speltmeel met appel en honing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!