Recept

Kippenroomsoep met courgetteballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kies voor het maken van de courgetteballetjes voor stevige kleine courgettes zonder al te veel pitjes, liever dan voor van die grote joekels.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortelen. Maak de selder schoon. Maak de prei schoon, zowel het groen als het wit. Snij de wortelen, de selder en de prei in brunoise.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en bak de kippenbouten aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan. Doe de ui, de knoflook, de wortel, de selder en de prei in de pan en roerbak 2 minuten. Voeg de kippenbouten, de laurier en de kippenbouillon toe en laat op een zacht vuur 30 minuten koken.

  3. 3

    Haal de bouten uit de soep. Haal het vlees van de botten en snij het in stukjes. Voeg het kippenvlees en de room toe aan de soep en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Spoel de courgette en haal er met een parisiennelepel balletjes uit. Besprenkel ze met citroensap. Bak de balletjes in olijfolie goudbruin. Kruid ze met de Provençaalse kruiden, het gerookt paprikapoeder en peper en zout. Serveer de soep met de balletjes en de verse dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippenroomsoep met courgetteballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!