Recept

Schnitzels met tomaat-mozzarella uit de oven en gestoofde wortelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een budgetvriendelijk gerechtje van redactrice Natalie.“Pesto is niet goedkoop, laat een restje dus niet slecht worden in de koelkast. Verwerk de pesto in een koude pastasalade, breng er gebakken patatjes mee op smaak of maak er een heerlijk pastasausje mee. Als je hem echt niet kunt gebruiken op dat moment, vries de pesto dan in een ijsblokjesvormpje in voor later.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de wortelen schoon en snij ze in schuine stukken. Blancheer ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.

  2. 2

    Snij het blok mozzarella in plakjes. Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Vet een ovenschaaltje in en leg de tomaten en de plakjes mozzarella er dakpansgewijs in. Lepel er wat pesto bij en kruid met peper, zout en oregano. Besprenkel met olijfolie en gaar 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Verhit boter in een steelpannetje en fruit er de sjalot in aan. Voeg de stukken wortel toe en de dragon toe. Blus met het sinaasappelsap en een beetje honing en laat op een zacht vuur karamelliseren.

  4. 4

    Leg de kalfslapjes tussen 2 vellen bakpapier en klop ze platter met een vleeshamer of deegrol. Wentel ze door de bloem, het ei en het paneermeel. Verhit boter in een pan en bak de schnitzels goudbruin en krokant aan beide kanten. Serveer met de wortelen en de ovengebakken tomaat-mozzarella.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!