Recept

Gepofte aardappel met kerrieboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fan van buiten koken en eten? Redactrice Natalie deelt haar favoriete gerechten, zoals deze gepofte aardappel met kerrieboter.

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen 10 minuten in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze uitdampen. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze 20 à 30 minuten tussen de hete kolen van de BBQ. Rooster tot ze helemaal zacht zijn. De aardappelen zijn gaar als je er makkelijk met een spiesje in kunt prikken.

  2. 2

    Laat de boter een beetje zacht worden. Pel en snipper intussen de sjalotten. Verhit een beetje boter in een pan en fruit de sjalotten op een heel zacht vuur tot ze een beetje gekaramelliseerd zijn. Meng de gefruite sjalot samen met de peterselie, het kerriepoeder, de kurkuma, peper en zout onder de zachte boter.

  3. 3

    Neem de aardappelen uit het vuur, maak er een kruisje in en lepel er wat kerrieboter in. Werk af met de gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aardappel met kerrieboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!