Recept

Kousenband met eitjes en pindasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kousenband is een lange peulvrucht die doet denken aan een lange sperzieboon. Je vindt ze in de meeste Aziatische supermarkten.

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen, pel en halveer ze.

  2. 2

    Maak de pindasaus. Breng de pindakaas samen met 150 milliliter water, de sambal, de suiker, de ketjap en het limoensap al roerend aan de kook. Laat 5 minuten op een zacht vuur sudderen. Giet er nog wat extra water bij als de pindasaus te dik is.

  3. 3

    Maak de kousenband schoon en snij de peulen in stukken. Spoel de courgette en snij ze in plakken. Kook de kousenband beetgaar in lichtgezouten water. Kook de courgetteplakken 1 minuut in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Blancheer de sojascheuten 2 minuten in lichtgezouten water.

  4. 4

    Leg de kousenband, de courgette en de sojascheuten op een schaal. Leg er de halve eieren bij. Werk af met de koriander en serveer met de warme pindasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kousenband met eitjes en pindasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!