Recept

Aardappel-boontjessalade met gepofte gele courgette en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het blijft zomeren in de keuken van Libelle Lekker-redactrice Natalie. Geniet samen met haar gezin van lekker snelle recepten, zoals deze aardappel-boontjessalade met gepofte gele courgette en feta. Natalie: “Lekker met een lepel zomerse wasabimayonaise. Voor wie plantaardig eet: vervang de feta dan door een salsa van kerstomaatjes.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de BBQ voor. Spoel en halveer de courgettes. Maak met een scherp mesje enkele inkervingen in het snijvlak en kruid met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder. Besprenkel met olijfolie, duw de snijvlakken opnieuw tegen elkaar en verpak de courgettes goed in aluminiumfolie. Rooster de courgettes in de hete houtskool van de BBQ tot ze helemaal zacht zijn.

  2. 2

    Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Maak de boontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Giet af, spoel ze onder koud stromend water en snij de boontjes dan in fijne schuine stukken.

  3. 3

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Hak de olijven fijn. Pel en pers de knoflook. Maak een dressing van de olijfolie, de rodewijnazijn, de knoflook, de lente-uitjes, de olijven, de gesnipperde kruiden en de kappertjes. Kruid met peper en zout. Meng de dressing samen met de boontjes onder de afgekoelde aardappelen.

  4. 4

    Maak de courgettepakketjes open en verbrokkel er de feta over. Serveer de gepofte courgettes met de aardappel-boontjessalade. Werk af met de pijnboompitten en verse kruiden naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappel-boontjessalade met gepofte gele courgette en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!