Recept

Quinoa tropical met lamsspiesjes en muntsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het blijft zomeren in de keuken van Libelle Lekker-redactrice Natalie. Geniet samen met haar gezin van lekker snelle recepten, zoals deze quinoa tropical met lamsspiesjes en muntsaus. Natalie: “Maak je quinoa klaar? Spoel de korrels voor je ze kookt, anders durven ze wel eens bitter te smaken. Let er wel op dat je zeef fijn genoeg is om de korrels tegen te houden.”

bereiding
  1. 1

    Maak het sausje. Meng de Griekse yoghurt met de knoflook, de gesnipperde kruiden, de citroenschil en het sap en kruid met peper en zout. Werk af met extra dille en zet koel weg.

  2. 2

    Maak de spiesjes. Pel en pers de knoflook. Snij de dadels heel fijn. Meng het gehakt met de knoflook, het paneermeel, de dadels, het paprikapoeder, de kaneel en de sumak. Kruid met peper en zout. Kneed tot een smeuïg geheel en vorm er kleine worstjes van. Laat even opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Kook de quinoa samen met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de komkommer, meloen en mango schoon en snij ze in hapklare blokjes. Giet de quinoa af en meng met de gesnipperde kruiden, de olijfolie en de rodewijnazijn. Kruid met peper en zout. Voeg de komkommer, meloen en mango toe en meng goed. Werk af met extra munt.

  4. 4

    Verhit olijfolie in een pan en bak de spiesjes goudbruin en gaar. Serveer ze met de tropische quinoa en de saus. Werk af met de fijngehakte pistachenoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quinoa tropical met lamsspiesjes en muntsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!