Watermeloen met kiwi-ijsjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Watermeloen met kiwi-ijsjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze zomerse watermeloenijsjes zijn een makkelijk en verfrissend tussendoortje, en je hebt ineens je portie seizoensfruit op. Hou de vormpjes even onder lauw water, dan komen de ijsjes makkelijk los. Geen ijsjesvormpjes in huis? Gebruik dan schoongemaakte yoghurtpotjes.

bereiding
  1. 1

    Snij de watermeloen in blokjes en pureer fijn met een staafmixer of blender, zeef er de pitjes uit. Pers het sap uit de citroen en meng de helft van het sap met de watermeloen.

  2. 2

    Vul ijsjesvormpjes voor drie vierde met het sap van de watermeloen. Zet 2 uur in de diepvriezer.

  3. 3

    Schil de kiwi en pureer het vruchtvlees samen met het resterende citroensap. Haal de ijsjes uit de diepvries en giet een laagje van ongeveer 1 centimeter op de reeds bevroren watermeloen. Zet opnieuw minstens 2 uur in de diepvriezer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de watermeloen in blokjes en pureer fijn met een staafmixer of blender, zeef er de pitjes uit. Pers het sap uit de citroen en meng de helft van het sap met de watermeloen.

  2. 2

    Vul ijsjesvormpjes voor drie vierde met het sap van de watermeloen. Zet 2 uur in de diepvriezer.

  3. 3

    Schil de kiwi en pureer het vruchtvlees samen met het resterende citroensap. Haal de ijsjes uit de diepvries en giet een laagje van ongeveer 1 centimeter op de reeds bevroren watermeloen. Zet opnieuw minstens 2 uur in de diepvriezer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.